Înregistrare Domenii Web

Tastează numele de domeniu pe care ți-l dorești în Instrumentul de Verificare Domeniu și află instant dacă acesta este disponibil!

Prețuri Domenii Web

La noi ai toate șansele să găsești un nume de domeniu internet disponibil și potrivit pentru proiectul tău.

Cum să găseşti un nume de Domeniu

Sfaturi despre cum să găseşti un nume de domeniu pentru afacerea ta.

1. Fă-l uşor de memorat

Numele domeniului tău ar trebui să fie memorabil. Alege un nume de domeniu scurt. Funcția de verificare disponibilitate domeniu te va ajuta să îl găseşti pe cel care ţi se potrivește cel mai bine!

2. Cunoaște-ți publicul

Numele ar trebui sa fie relevant pentru publicul tău. Cuvintele cheie ţintă sunt importante în numele de domenii. Efectuează o cercetare a extensiilor folosind funcția de verificare disponibilitate domeniu.

3. Mai puțin, dar mai bine

Evită orice cratime & numere, nu utiliza caractere non-unicode în numele domeniilor. Gândeşte-te la numele de domeniu ca la o investiție! Mai târziu, un nume de domeniu bun poate valora o avere.

4. Caută cuvinte cheie populare

Utilizează funcţia de verificare domeniu & foloseşte cuvinte cheie populare pentru a găsi domenii. Protejează-ţi brandurile achiziționând același nume și variații ale acestuia cu cele mai populare extensii de domenii.

5. Protejează-ţi confidențialitatea

Alege înregistrarea privată pentru domeniul tău, dacă nu doreşti ca datele tale personale să apară pe WHOIS.

6. Fii rapid pentru a fi primul

Ai găsit ce îţi doreai? Acționează repede! Regulă generală - toate numele de domenii web bune se vând foarte repede.

Întrebări Frecvente FAQs

Întrebări frecvente despre domenii web. Dacă ai întrebări, nu ezita să ne contactezi: Contactează-ne

Un nume de domeniu este adresa pe care o tastează în browser utilizatorii pentru a accesa websitul dvs. Un nume de domeniu este similar unei adrese postale; numele de domeniu este modul în care utilizatorii vor găsi websitul dvs.

Internetul este o retea gigantică de computere conectate între ele. Pentru a putea fi identificate unic, fiecare computer are alocată o adresă unică numită IP, fiecare IP este compus din mai multe cifre în formatul 111.222.333.444. IP-urile sunt dificil de retinut cu atat mai mult în situațiile în care ar trebui să reținem mai multe adrese IP.

Când un nume de domeniu este tastat în browser se va trimite o solicitare către un server DNS (Domain Name System) care va determina care este IP-ul care găzduieste websitul respectiv.

Numele de domenii au o structură comuna - un sir de caractere (ex. igna) si o extensie (de exemplu .ro) . Exista peste 1.200 de extensii disponibile pentru înregistrare: generice, legate de tări sau anumite domenii de activitate.

Cea mai importantă etapă este înregistrarea numelui de domeniu. Prin înregistrarea unui nume de domeniu vă asigurați dreptul de utilizare a numelui de domeniu pentru o perioadă între 1 si 10 ani. Ulterior înregistrării, numele de domeniu va putea fi redirecționat prin intermediul serviciului DNS (Domain Name System) către un anumit server care vă asigură găzduirea websitului sau a emailurilor asociate acelui domeniu.

Dacă numele de domeniu pe care îl doriți este deja luat, atunci cel mai bine ar fi să luați în considerare variante minore. De exemplu, poți adăuga un alt cuvânt la nume sau poți comuta un cuvânt. Este posibil să-l poți înregistra cu o extensie diferită, prin utilizarea unui ccTLD în locul domeniului .com.

O altă opțiune este despărțirea, astfel, în loc să folosești numesite.com, poți încerca nume-site.com. Doar fii atent - ultimul lucru pe care doriți să-l faci este să provoci confuzie, având un nume care este prea asemănător cu cel al altcuiva.

Găsirea unui nume de domeniu potrivit necesită un pic de artă și un pic de știință. De asemenea, necesită răbdare și multe încercări și erori. Dar este în regulă. Amintește-ți, numele de domeniu potrivit este acolo, undeva. Trebuie doar să continui să-l cauți până îl găsești.

Protecția de confidențialitate este denumită uneori protecție WHOIS, deoarece ascunde anumite informații despre proprietarul unui nume de domeniu care altfel ar putea fi descoperite printr-o căutare WHOIS.

WHOIS este o organizație internațională care stochează și afișează date despre nume de domenii și registratorii acestora, inclusiv când au fost înregistrate, când au expirat, cine le-a înregistrat și unde indică numele de domenii.

Acest lucru înseamnă că oricine poate introduce un nume de domeniu în baza de date WHOIS și poate prelua informațiile. Protecția de confidențialitate este un supliment opțional care îți permite să combați această situație dacă dorești să rămâi anonim.

Protecția confidențialității nu este pentru toată lumea, desigur, dar dacă preferi să înlocuiești numele, adresa, numărul de telefon, adresa de e-mail și numele companiei cu un set de informații generice, care nu pot fi identificate, atunci poate că este pentru tine .

Numele de domeniu reprezintă adresa websitului dvs. online. Fără un nume de domeniu websitul va putea fi accesat de un numar extrem de redus de persoane doar pe bază de IP sau în cazul serviciilor gratuite, pe un subdomeniu de tipul prefix.domeniu.com.

Lipsa unui nume de domeniu creează o imagine neprofesionistă și afectează negativ performanțele SEO. Fără un nume de domeniu o afacere nu poate exista online.

Numele de domeniu poate fi modificat în cadrul unui abonament de găzduire web însă un nume de domeniu înregistrat nu poate fi anulat și înlocuit cu altul. În plus, numele de domenii nu beneficiază de garanția de returnare a fondurilor oferită de Igna pentru majoritatea serviciilor.

Alegerea unui nume de domeniu depinde de mulți factori și poate prezenta dificultăți în anumite situații. Minimal, vă recomandăm să faceți o listă cu posibile nume de domenii care se potrivesc proiectului dvs. și să încercați să obțineți feedback de la prieteni sau angajați.

www este un prefix care nu face parte din numele domeniului. www este o prescurtare de la World Wide Web, utilizată (sau nu) în funcție de opțiunea deținătorului websitului. In unele situații se prefera afișarea numelui websitului folosind prefixul www - din motive SEO, estetica, promovare, etc. Majoritatea serviciilor de gazduire web (inclusiv Igna) permit accesarea unui website atat cu, cat si fara prefixul www.

Bineînțeles. Puteți transfera orice nume de domeniu la Igna, în doar câțiva pași simpli. Transferul unui nume de domeniu implică prelungirea înregistrării lui cu un an.

Daca numele de domeniu pe care îl doriți este deja înregistrat luați în considerare înregistrarea unui nume de domeniu alternativ. Puteți încerca variații ale numelui de domeniu inițial, o extensie de domeniu diferită sau puteți cauta alte combinații de cuvinte / extensii până când veți reusi să găsiți o variantă disponibilă.

Nimic mai simplu, urmariți promoțiile de pe Igna.ro pentru a fi la curent cu ofertele speciale. Igna depune eforturi constante pentru a oferi cele mai mici prețuri posibile pentru înregistrarea de domenii.

Evaluăm și aplicăm orice masură de securitate posibilăpentru a ne proteja infrastructura împotriva încercărilor de hacking, phishing, SPAM, a defecțiunilor hardware sau a oricăror altor probleme / amenințări. Toate serverele sunt colocate în centre de date TIER 3 si TIER 4 cu cele mai înalte standarde de securitate. Accesul fizic la servere este restricționat și monitorizat strict.

Toate serverele shared hosting cPanel blochează atacurile asupra websiturilor în timp real cu ajutorul BitNinja. În plus, păstrăm copii de siguranță a datelor din conturile clienților noștri pe servere separate.

Dupa expirarea lor, majoritatea numelor de domenii vor intra într-o perioadă de grație pe parcursul căreia pot fi prelungite fără costuri suplimentare. Odată ce această perioada se încheie, domeniile intră în carantină, fiind blocate pentru orice fel de operațiuni; prelugirea lor (și implicit extragerea din carantină) necesită plata unei taxe suplimentare care variază de la extensie la extensie.

O excepție notabilă sunt domeniile .eu care vor intra în carantină imediat dupa expirare (nu au perioada de gratie).

Un TLD este o prescurtare de la "top-level domain" și reprezintă partea din dreapta punctului ce se gaseste în numele unui domeniu - ex. .ro, .com, .eu, etc. În cazul "igna.ro", numele de domeniu este "igna" iar TLD-ul este ".ro".

Un ccTLD (country-code top-level domain) este un TLD atribuit unei tari (ex. .ro pentru Romania, .it pentru Italia, .es pentru Spania, etc.). Toate ccTLD sunt formate din două caractere și majoritatea au o politică de înregistrare deschisă adica nu limitează utilizarea la cetățenii propriei țări.

Domeniile generice de nivel superior (gTLDs) sunt cele mai comune tipuri de nume de domenii, deoarece această categorie include domenii .com - care au mai multe înregistrări decât toate ccTLD-urile combinate.

Din punct de vedere istoric, principalele gTLD-uri au fost .com, .org, .net, .edu, .gov și .mil, dar numărul de gTLD-uri disponibile s-a extins, acum există sute de gTLD-uri disponibile, inclusiv .online, .xyz și .name.

Din păcate nu. Domeniile sunt produse personalizate, se înregistrează numele de domeniu pe care îl introduci și astfel acesta nu poate fi returnat pentru a fi vândut ulterior unui alt client. Legislația prevede că produsele personalizate nu pot fi returnate.

Suportul Tehnic Face Diferența

Diferența dintre un web hosting normal și unul excelent este că problemele de găzduire web apar mult mai rar, datorită tehnologiei superioare - și când apar, găsești mereu pe cineva capabil să le rezolve rapid, la doar un telefon distanță, e-mail sau Live Chat.


Testimoniale Clienti

Ce spun clienții noștri ? Vezi varianta completă